hoofdgerechten Lunch

Zoete aardappelsoep met garnalen en peultjes

Zoete aardappelsoep met garnalen peultjes in Aziatische stijl. Soep is altijd een goed idee. Licht verteerbaar, je kunt er alle groentesoorten in kwijt en je bent er nooit veel tijd mee kwijt. Ik ben zelf echt dol op de Thaise Tom ka kai soep, lekker pittig en vol Aziatische smaken. Voor een etentje met vrienden heb ik weleens menig website en YouTube filmpjes afgespeurd om hét ultieme recept te creëren. Het resultaat? Een top soepje! Het stomme van alles, ik weet niet meer hoe ik ‘m toen zo lekker heb gemaakt.

Deze zoete aardappelsoep is een vergelijkbaar recept, maar bevat veel minder ingewikkelde ingrediënten, dus je hoeft niet eerst 3 verschillende toko’s af voordat je dan eindelijk kan starten met koken. Nog een bijkomend voordeel er zitten lekker veel verse groente en kruiden in. Ben je niet zo dol op garnalen? Kies dan voor kipfilet in kleine blokjes of maak de soep zonder vlees of vis, is ook gewoon lekker. Oh ja, op één of andere manier vinden mannen soep toch stiekem ook altijd wel lekker, zou het komen omdat de groente niet meer herkenbaar is gworden;-)

Ingrediënten (voor 2 personen):
4 zoete aardappelen
blokje kippenbouillon
3 limoenblaadjes (optioneel)
100 gr peultjes
1 teentje knoflook
stukje verse gember
doosje garnalen
15 gr verse koriander, fijngehakt
half rood pepertje, in ringetjes
1 lente ui, in ringetjes of ruitjes
halve etl vissaus

Bereiding van deze zoete aardappelsoep:
Breng een liter water aan de kook en voeg hieraan toe de zoete aardappelen in grove stukken gesneden en het bouillon blokje. Wanneer de zoete aardappel zacht is gekookt, maak je met je er met een blender een gladde soep van. Kook vervolgens de peultjes in de soep (zo’n 7 minuten) en voeg tegelijkertijd de limoenblaadjes toe om je soep op smaak te brengen.
Voeg de laatste 2 minuten de garnalen, geraspte gember en pers het teentje knoflook door de soep en voeg de vissaus toe. Serveer de soep door de lente ui ringetjes, gehakte koriander en rode peper ringetjes als laatste over de soepkommen te verdelen.
Wil je er nog meer een maaltijdsoep van maken, voeg dan wat gekookte mie door de soep.

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply