hoofdgerechten

Zeevruchten uit de wok met wortel, peultjes en mosterd roomsaus

Schaal- en schelpdieren zijn een gezonde keuze en in Nederland is het aanbod rijk als het op zeevruchten aankomt. Mosselen, garnalen, scheermessen en kokkels ze zijn allemaal te vinden langs de Noordzeekust. Gezond zijn ze ook, voor zeevruchten gelden dezelfde gezondheidsvoordelen als voor vis. Ze en bevatten over het algemeen vitamine B12 en de mineralen jodium, fosfor en seleen. Als je zwanger bent moet je extra goed opletten op de versheid van zeevruchten, je kunt er namelijk erg ziek van worden als de schaal- of schelpdieren bedorven zijn.
Ondanks alle voordelen heb ik toch het idee dat we deze lekkernijen uit de zee weinig op het menu zetten in Nederland, daarom deel ik vandaag een super makkelijk en natuurlijk lekker gerecht met zeevruchten uit de wok met een mosterd roomsausje.

Ingrediënten:

3 kleine wortels of 1 zakje wortel julienne
zakje peultjes of sugar snaps
2 teentjes knoflook, geperst
olijfolie
zak ingevroren zeevruchten of 2 kleine doosjes zeevruchten (bij de verse vis van de supermarkt)
1 etl grove mosterd
150 ml slagroom
6 takjes dille
2 lente uitjes
peper en zout

Bereiding:

Snijd de peultjes doormidden. Schaaf de wortel met een kaasschaaf in linten. Verhit de olijfolie in de wok en roerbak peultjes en knoflook 3 minuten, voeg daarna de wortel toe en bak nog eens 2-3 minuten. Schep de groente uit de wok en roerbak de zeevruchten in olijfolie totdat deze gaar zijn, als je verse zeevruchten koopt zijn ze binnen 3 minuten gaar. Kies je voor ingevroren zeevruchten, dan moeten ze eerst ontdooit zijn dan geldt de baktijd ook 3 minuten, reeds bevroren kun je rekenen op zo’n  7 minuten bakken in de pan. Schenk eventueel vrijgekomen vocht uit de pan en voeg de groente toe.  Voeg de room toe en laat even warm worden, draai vervolgens het vuur uit en roer de mosterd en dille door het zeevruchtenmengsel. Breng op smaak met peper en zout. Serveer met smalle ringetjes lente ui en gekookte rijst.

zeevruchten recept

 

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply