hoofdgerechten

Zalm met groene kruidige rijst

Deze Omega-3 boost maak je met zalm en een kruidige korianderpesto. Ben je geen fan van koriander, vervang deze dan voor munt. Voor zwangere vrouwen of vrouwen die zwanger willen worden is vis een belangrijk onderdeel van het weekmenu, kies minstens één keer per week en liefst twee keer per week voor een recept met vis zoals dit zalmgerecht. Kies bij zalm wel voor een Atlantische zalm en geen wilde zalm, wil je meer weten over het eten van vis tijdens de zwangerschap, lees de blog die ik eerder schreef over welke vissen je kunt eten voor en tijdens je zwangerschap.

Heb je teveel gemaakt? Je kunt dit gerecht ook eten als een koude rijstsalade, dus neem lekker mee naar je werk!

Ingrediënten (2 pers.):
150 gr (zilvervlies)rijst
60 gr diepvries doperwten
rasp van 1 citroen
2 ½ etl pijnboompitten
200 gr Atlantische zalm
Peper en zout

Korianderpesto:
5 takjes verse koriander
5 takjes peterselie
1 rood pepertje
1 teen knoflook
3 etl olijfolie

Bereiding:
Kook de rijst volgens de verpakking en laat nastomen met het deksel op de pan.
Maak ondertussen de korianderpesto, gebruik hiervoor een keukenmachine of blender. Voeg alle ingrediënten in de mengbeker of in de keukenmachine. Voor het pepertje geldt dat je de zaadjes eruit kunt halen en het pepertje in ringen kunt snijden voordat je het toevoegt aan de rest van de kruiden. Meng de korianderpesto totdat je een gladde pesto hebt.
Rooster de pijnboompitten.  Blancheer de doperwten kort (3min.) in kokend water zodat ze ontdooien en warm zijn. Snijd de zalm in grove stukken en bak deze afhankelijk of je zwanger bent totdat deze helemaal gaar is (7 min.). Ben je niet zwanger, dan kun je de zalm ook rosé bakken (5min.). Meng de pijnboompitten, citroenrasp, doperwten en zalm door de rijst en druppel hierover de korianderpesto. Je kunt er ook voor kiezen om de pesto ook door het rijstmengsel te mengen. Breng op smaak met peper en zout.

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply