Tussendoortje

Wentelteefjes met suikerbrood

Wil je iets leuks doen met restjes van de feestdagen? Vooral van lekkernijen als suikerbrood of kerststol blijft vaak wat over.  Wat dacht je van wentelteefjes van suikerbrood met vanillevla en blauwe bessen uit de oven? Met dit lekkere recept maak je nog één keer een feestelijk dessert voordat de vakantie er weer op zit en je weer met een gezond menu kunt starten. Aan dit recept is geen extra suiker toegevoegd, dus het is zeker altijd nog gezonder dan de zware toetjes uit het supermarkt schap.

Inspiratie voor dit recept kwam ik tegen in de Libelle Lekker magazine, ik gaf er een eigen twist aan door er blauwe bessen aan toe te voegen, die geven het geheel een lekker zuurtje en het ziet er heel feestelijk uit. De vanillevla geeft dit toetje een lekker romig geheel en het brood wordt lekker knapperig in de oven. Het is écht heel lekker! kunt de wentelteefjes met suikerbrood in kleine pannetjes of ramekins maken, maar als je die niet hebt kan het ook in een kleine lage ovenschaal. Wil je meer maken verdubbel dan de ingrediënten. Wil je de calorieën laag houden kies dan voor margarine in plaats van roomboter, hier zitten vooral onverzadigde vetzuren in, terwijl roomboter verzadigde vetzuren bevat.

Ingrediënten wentelteefjes met suikerbrood (2-3 pers.):

Olijfolie
4 sneetjes suikerbrood of kerststol
boter
2 eieren
4 etl vanillevla
3 etl blauwe bessen

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Vet de pannetjes of ovenschaaltjes in met olijfolie.
Smeer de sneetjes suikerbrood aan beide kanten in met boter en snijd ze doormidden.
Klop de eieren met vanillevla tot één glad mengsel.
Schenk het eimengsel in de ovenschaal.
Steek de plakjes suikerbrood speels in het eimengsel (deze mogen een beetje uit de schaal steken)
Sprenkel de blauwe bessen over het brood-eimengsel.
Zet 15 minuten in de oven, tot het brood een mooi goudbruine kleur heeft.

Wil je dit recept makkelijk terugvinden? Bewaar deze foto op één van je Pinterest borden.

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply