Tussendoortje

Melonade: Watermeloen sapje met citroen en munt

Follow my blog with Bloglovin Een watermeloen sapje met citroen en munt. In heel veel kant-en-klaar sappen en limonades zitten grote hoeveelheden toegevoegde suikers. Ik houd zelf niet zo van zoet, dus bij voorbaat drink ik deze vruchtensappen niet. Maar alleen water drinken vind ik ook saai. Een versgemaakt sapje kan dan uitkomst bieden. Deze ‘melonade’ is uitzonderlijk lekker, fris door de citroen, zoet door de watermeloen en de munt geeft het iets kruidigs. Als je een grote watermeloen koopt kun je er lekker een voorraadje van maken. Je hebt voor dit recept een blender nodig. P.S. mijn vriend vond ‘m ook super lekker, dus wellicht dat je jouw vent hiermee ook aan zijn 2 stuks fruit krijgt door dit sapje.

Ingrediënten (voor 4 glazen):
1/2 grote watermeloen
1/2 verse citroen
2 takjes munt

Bereiding:
Snijd het roze vruchtvlees van de watermeloen in grove stukken, niet te groot want dan heeft je blender moeite om de zwaarte van de blokjes te blenden. Blend de watermeloen in de blender totdat het een egale vloeistof is geworden, pers de halve citroen erboven en voeg  (alleen de blaadjes) munt toe. Nog even blenden totdat de munt in kleine stukjes zichtbaar is in je sap.

Koud het lekkerste
Dit watermeloen sapje is het lekkerste als het koud geserveerd wordt, dit kun je op 2 manieren doen. Je kunt de watermeloen vooraf in de koelkast leggen, dan kun je het sapje direct opdrinken of je plaatst het na de bereiding nog even een half uurtje in de koelkast.

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply