Zwanger worden

Waarom een goede voorbereiding van je zwangerschap belangrijk is

Wil je zwanger worden? Begin dan op tijd met een goede voorbereding. In deze blog leg ik uit waarom het zo belangrijk is om al vóór het stoppen met anticonceptie je je kunt voorbereiding op het krijgen van een kindje.

Vergroot je kans op zwanger raken
Boekenwinkels en het internet staan er vol mee, boeken en blogs die je vertellen wat je wel en niet moet eten als je eenmaal zwanger bent. Welke uitzet je moet aanschaffen voor de babykamer. Hoe je weer zo snel mogelijk in vorm komt na de bevalling. Iedereen weet ook dat als je zwanger bent je geen rood vlees meer mag of een glaasje wijn. Maar, dat het verstandig is om je voor te bereiden op je aanstaande zwangerschap is nog een veelal onbesproken onderwerp. Terwijl onderzoek uitwijst dat een gezonde leefstijl je kans op zwanger raken vergroot én wist je dat 50% van de zwangerschappen in Nederland al in de eerste weken eindigt in een miskraam, waar een ongezonde leefstijl vaak de oorzaak van is.

3 maanden vóór de bevruchting
Uit  een grote studie in Engeland blijkt dat de voeding van de vrouw voorafgaand aan de zwangerschap ook de gezondheid van het kind op latere leeftijd positief beïnvloedt. Dat komt omdat 3 maanden vóór de bevruchting waarin de ei- en zaadcellen van de vrouw en de man rijpen het erfelijke materiaal van het toekomstig kindje al ‘gemaakt’ wordt.

De eerste 8 weken na de bevruchting
Daarnaast groeit een baby het hardst na de bevruchting en de eerste 8 weken erna. Na die 8 weken zijn alle organen gevormd. Pas je je leefstijl pas aan wanneer je weet dat je zwanger bent, dan ben je eigenlijk te laat om de eerste gevoelige periode nog te beïnvloeden.

Pas je leefstijl aan vóór je zwangerschap
In Nederland is 80% van de zwangerschappen gepland, dat biedt de ideale omstandigheid om een bevruchting goed voor te bereiden. Dus mijn advies aan alle toekomstige papa’s en mama’s, start alvast met gezond eten en sporten voordat je stopt met anticonceptie. Verleng de pret van samen een kindje krijgen door samen een gezonde leefstijl aan te nemen! Bijkomend voordeel, fit zwanger raken maakt je zwangerschap en bevalling ook een stuk aangenamer, je lichaam moet in 9 maanden topsport leveren, daar wil je toch goed op voorbereid zijn?

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply