hoofdgerechten

Vegetarische hartige taart met pompoen, spinazie, feta en pecannoten

Het fijne van hartige taarten is dat je er alle kanten mee op kunt. Je kunt er eigenlijk alle ingrediënten in kwijt die je maar wilt. Het is bijvoorbeeld ook heel handig voor restjes groente, kaas, vlees of vis die je nog in de koelkast hebt liggen. Deze variant is lekker vegetarisch met pompoenblokjes, verse spinazie feta en knapperige pecannoten.

Voor dit recept heb je een ovenschaal nodig.

Ingrediënten vegetarische hartige taart (2-3 pers.):

5-6 plakjes bladerdeeg (uit de vriezer)
olijfolie
1 rode ui
Halve (liefst ronde) pompoen
2 volle handen verse spinazie
1 half pakje fetakaas (koop liever de échte feta kaas en geen witte kaas)
3 etl pecannoten
2 eieren
4 etl melk
2 etl gedroogde oregano

Bereiding vegetarische hartige taart:

Verwarm de oven voor op 185 graden.
Laat de bladerdeegvellen ontdooien.
Smeer een ovenschaal in met olijfolie en beleg deze met de bladerdeeg. Zorg dat de vellen goed aansluiten op elkaar, let op dat de vellen niet te dik op elkaar liggen, dan worden ze niet mooi knapperig. In een goeie oven wordt de bodem ook krokant, heb je een minder kwalitatieve oven, dan kun je ervoor kiezen om de bladerdeeg eerst voor te bakken met een blinde vulling (zoals droge bonen) en daarna pas de inhoud toe te voegen en af te bakken. Ik doe de inhoud er eigenlijk altijd meteen in.
Snipper de rode ui en bak kort tot het glazig is in olijfolie. Snijd de pompoen in blokjes (je kunt de schil eraan laten) en bak mee totdat deze zacht worden en eetbaar zijn (ongeveer 10 minuten), voeg dan nog even kort de spinazie toe totdat deze geslonken is (3 min.) en zet het vuur uit.
Verkruimel de feta over het groentemengsel en voeg de oregano en pecannoten toe, je kunt de noten nog iets fijner verkruimelen, zodat deze goed verdeeld zijn over de hele taart. Roer alles voorzichtig door elkaar.
Klop het ei met de melk tot een schuimend geheel. Doe het groentemengsel over in de ovenschaal. Giet het eimengsel gelijkmatig over de ovenschaal. Bak nu de hartige taart in zo’n 25-35 minuten gaar.
Kijk rond 20 minuten of het deeg mooi knapperig aan het worden is, zo niet, zet dan de oven in de laatste 5- 10 minuten op 200 graden.

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply