hoofdgerechten

Stamppot van pastinaak & tomaat

Ik maak eigenlijk nooit een AVG’tje (aardappels, groente en vlees), ik vind het toch wat saai en ben minder bedreven in een goede jus maken. Een stamppotje daarentegen vind ik erg lekker en je kunt er eindeloos mee variëren. Dit recept is wat verrassend als je kijkt naar de ingrediënten, maar het is verbazend lekker, de smaken kloppen heel goed bij elkaar én bijkomend voordeel, met en stamppot ben je lekker snel klaar met koken.

Deze stamppot met pastinaak, tomaat en veldsla zit boordevol groente, met dit recept ben je al flink op weg om aan de 250 gr groente te komen.

Je kunt deze stamppot lekker combineren met een tartaartje of een balletje gehakt.

Ingrediënten (2-3 personen):

  • 1 kilo kruimige aardappels
  • 100 ml halfvolle melk
  • 1 etl roomboter
  • 4 pastinaken (400 gr)
  • 75 gr veldsla
  • 3 kwaliteitstomaten
  • peper en zout

Bereiding:

Schil en snijd de aardappels en pastinaken in kleine stukken,  kook beide totdat ze goed gaar zijn, klaar om straks te kunnen stampen;-)
Snijd ondertussen de tomaat in kleine blokjes en zet apart. Was de veldsla en laat uitlekken.
Verwarm odaarna de melk met de roomboter. Giet de aardappels af en voeg de melk toe. Stamp het aardappel-pastinaak mengsel tot een glad geheel. Roer als laatste de veldsla en tomaatblokjes erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Serveer direct.

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply