hoofdgerechten Lunch

Rode linzensoep met spinazie

Rode linzensoep met spinazie. Peulvruchten verlagen het LDL-cholesterol, dat helpt om de bloedvaten gezond te houden. Peulvruchten zijn verder rijk aan koolhydraten, eiwitten en mineralen, zoals ijzer, en calcium en ze bevatten veel vezels. Meerdere redenen dus om regelmatig,1 tot 2 keer per week, peulvruchten te eten.  En een mooie vervanger van vlees.

Deze linzensoep is verrassend simpel, je hebt alleen een half uurtje nodig om de linzen te koken. Persoonlijk zou ik er niet voor kiezen om linzen uit blik te gebruiken voor dit recept. De komijn in deze soep is dé smaakmaker in het recept, zeker als je het in begin meebakt met de ui en knoflook. Je kunt hierbij lekker knapperig brood serveren of naanbrood. Wil je de soep een extraatje geven, dan kun je er ook een eetlepel Griekse yoghurt bij serveren. Voeg deze pas toe bij het opdienen.

Ingrediënten (2 pers):

1 teentje knoflook
1 ui
olijfolie
1 tlp komijn
1 kippenbouillonblokje
500 ml water
1 blik gepelde tomaten
70 – 100 gram rode linzen
4  x handvol verse spinazie

Kcal per persoon: 180 (excl. De Griekse yoghurt en/of brood)

Bereiding:
Snipper de ui en pers het teentje knoflook en bak deze glazig in olijfolie, voeg de komijn toe en bak zachtjes totdat deze gaat geuren. Voeg daar het water, het bouillonblokje, het blikje gepelde tomaten en de linzen toe. Wil je een wat dikkere soep dan kies je voor 100 gram linzen, wil je het iets lichter, dan ga je voor 70 gram. Laat dit zachtjes pruttelen totdat de linzen gaar en zacht zijn (20-30 min).
Pureer de soep tot een gladde massa. Heb je liever meer een bite? Laat het pureren dan achterwege. Voeg de spinazie toe vlak voordat je de soep opdient, kook eventjes totdat de blaadjes spinazie gaar zijn en dien op.

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply