hoofdgerechten Lunch

Rode koolsalade met honing-kaneeldressing

Rode kool klinkt misschien heel winters, maar er bestaat ook een zomerse variant, die van mei tot september geoogst wordt in Nederland, deze is wat malser dan de winterse kool en dus heel goed geschikt voor een salade. Deze rode kool salade smaakt lekker fris en met een vleugje kaneel en stukjes appel lijkt het ook nog eens alsof je een klein appeltaartje aan het eten bent. Je bent ook in een handomdraai klaar, als je een keukenmachine hebt waarmee je de rode kool tot flinterdunne repen kunt snijden. Dit maakt of breekt je rode koolsalade, want als de kool te grof gesneden is, heeft het geen lekkere bite meer, maar wordt het taai om te eten.

Ook lekker als lunch
Deze salade kun je gemakkelijk combineren met aardappeltjes en een stukje vlees naar keuze. Het is een perfecte meeneemsalade, ik maakte extra veel, zodat ik het de volgende dag mee naar het werk kon nemen. Waar mijn collega’s gezellig meegegeten hebben. Dus, door meerdere mensen getest;-)

Vitamine K en pasgeboren baby’s
Rode kool bevat naast vitamine C ook vitamine K, een vitamine die erg belangrijk is voor vrouwen die borstvoeding geven, omdat pasgeboren baby’s vaak een tekort hebben aan vitamine K. Dus ben je inmiddels bevallen en geef je borstvoeding, eet lekker veel rode kool.

Ingrediënten (voor 2 personen):
1 halve rode kool
1 (pink lady) appel, of andere semi-zoete appel
2 handjes pecannoten
3 etl milde olijfolie
1 etl appelazijn
½  etl honing
½ tlp kaneel
peper naar smaak

Bereiding:
Schaaf de rode kool tot flinterdunne repen met een keukenmachine of een mandoline.
Meng de olijfolie, appelazijn, honing, kaneel en peper tot een dressing en giet over de gesneden rode kool, dit zorgt ervoor dat de zuren uit de azijn de kool een iets zachtere bite geeft.
Snijd ondetussen de appel in kleine blokjes, ik sneed ze heel klein, omdat ik het lekker vind dat de smaken mooi met elkaar mengen. Meng de appelblokjes vervolgens door de salade. Breek de pecannoten in kleinere stukjes over de salade. Eet smakelijk!

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply