Ontbijt

Recept oeufs en cocotte, eieren uit de oven

Oeufs en cocotte is een heerlijk Frans ontbijtje. In plaats van een omelette uit de pan, bak je deze chique eitjes in kleine (ovenbestendige) potjes. Dat is toch veel gezelliger dan zo’n grote plak met ei en ook nog eens smeuïger. Je zet ze in de oven, zet de wekker en je kunt in de tussentijd wat anders oppakken in de keuken. Met oeufs cocotte kun je ook nog eens eindeloos variëren met bijvoorbeeld verse kruiden, groente, ham, etc.. In dit recept geef ik ook meerdere opties, zo kun je restjes creme fraiche, kruidenkaas of feta opmaken in dit onbijtje.

Eieren passen in een gevarieerd eetpatroon
Eieren bevatten veel goede voedingsstoffen zoals mineralen en eiwitten en het bevat een aantal van de vitamines die worden aanbevolen als je zwanger wilt worden. Het eten van 2 tot 3 eieren per week past in een gezond en gevarieerd eetpatroon.

Ingrediënten (2 pers.):

1 etl olijfolie
4 snoeptomaatjes
2 etl creme fraiche of kruidenkaas of feta
2 grote eieren
1 tlp oregano
peper en zout

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet de  ovenbestendige bakjes in met olijfolie. Snijd de tomaatjes doormidden en verdeel over de bakjes.

Schep in elk schaaltje 1 el crème fraîche  of kruidenroomkaas of verkruimel een eetlepel feta per schaaltje. Breek er voorzichtig een ei boven. Verdeel de oregano over de schaaltjes en bestrooi met peper en eventueel zout. Zet de schaaltjes 8-10 min. in de oven.

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply