hoofdgerechten

Pasta met venkel, rivierkreeftjes en citroenroomsaus

Wij zijn dol op venkel, een groente die in Nederland (nog) niet zo populair is, waarschijnlijk omdat het een heel eigen smaak heeft. Een bijna anijsachtige smaak. Venkel wordt veel gebruikt in de Italiaanse keuken en daar wordt venkel zelfs rauw als snack gegeten gedoopt in een beetje olijfolie. Venkel combineert heel goed met vis én met pastagerechten. In dit recept komen beide samen, verse pasta, rivierkreeftjes en venkel in een frisse citroenroomsaus. Heerlijk én binnen een half uur op tafel.

Venkel eten tijdens je zwangerschap

Venkel staat ten onrechte op het te bannen lijstje als je zwanger bent, de groente kan helemaal geen kwaad voor je kindje. Waar je wel voor op moet passen is venkelzaad, hierin zitten stoffen die in grote hoeveelheden schadelijk kunnen zijn voor je ongeboren baby. Beperk dus de inname van venkelthee, gemaakt van venkelzaad en venkelzaad als ingrediënt in gerechten.

Ingrediënten

pasta voor 2 pers. (liefst verse pasta)
1 ui
1 teentje knoflook, geperst
1 venkelknol
olijfolie
100 gr rivierkreeftjes
150 gr crème fraiche
rasp van 1 citroen
1 tlp tijm
peper en zout

Bereiding

Snipper de ui. Snijd de venkel in dunne ringen, snijd de ringen nog een keer doormidden als je een grote knol hebt. Kook de pasta beetgaar. Verhit ondertussen de olijfolie in een grote pan en bak hierin de ui, knoflook en venkel in zo’n 7 minuten (totdat de venkel een beetje glazig ziet en het rauwe er vanaf is). Zet het vuur laag en roer de crème fraiche door de groente, als deze egaal verdeeld is voeg je de rivierkreeftjes, tijm en citroenrasp toe. Giet de pasta af, spoel af met koud water, laat goed uitlekken, roer door de saus en verwarm in zo’n 3 minuten en breng op smaak met peper en zout.

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply