Lunch

Omelet met spinazie, geroosterde paprika en pijnboompitten

Jouw bammetjes afwisselen met een salade of andere lunch-optie is af en toe best lekker. Deze omelet kun je de avond van te voren klaarmaken en meenemen in een afgesloten bewaardoosje. Koud is deze omelet namelijk ook heerlijk. Dit lunchrecept is licht, voedzaam en bevat lekker veel groente.

6 bak-tips voor een perfecte omelet
Voordat we overgaan tot het recept wil ik je nog wat tips meegeven hoe je het perfecte omeletje kunt bakken, je weet wel zo eentje die lekker luchtig en goudgeel is, dan zijn ze het allerlekkerst.

1.      Kluts het ei goed in een maatbeker, zodat het eiwit en eigeel 1 geheel zijn geworden en het ei een beetje gaat schuimen.

2.      Gebruik een goede maat koekenpan, niet te groot en niet te klein. Bijv. gebruik je maar 1 of 2 eieren? gebruik dan het kleinste formaat koekenpan.

3.      Verwarm de koekenpan met boter of olie op hoog vuur, zodra de boter of olie heet zijn, draai je het vuur laag en voeg je het eimengsel toe. Door het vuur laag te zetten krijgt je ei de kans om langzaam te garen en dus ook een beetje meer te rijzen.

4.      Wil je kaas toevoegen aan je omelet, roer dit eerst door je eimengsel in plaats van op het ei, zo bakt de kaas niet aan en smelt het lekker in je omelet.

5.      Is de onderkant van je ei gaar of in ieder geval gestold? Laat dan het ei voorzichtig op de onderkant van een groot pannendeksel glijden. Draai het deksel om op de pan en je ei kan mooi aan de andere kant garen zonder dat het stuk is gegaan.

6.      Wil je groente of andere ingrediënten toevoegen aan je omelet, zorg dan dat de pan niet té vol zit met ingrediënten zodat het ei niet uit elkaar valt tijdens het bakken.

Ingrediënten (1 pers.):
2 eieren
2 etl halfvolle melk
peper en zout
olijfolie
2 flinke handen verse spinazie
1 halve geroosterde paprika (vers geroosterd of uit pot)
1 etl verkruimelde geitenkaas
2 tlp geroosterde pijnboompitten

Bereiding van omelet met spinazie, geroosterde paprika en pijnboompitten:

  • Klop de eieren met de melk tot een mooi geel en schuimend eimengsel, breng op smaak met wat peper en zout en zet apart.
  • Verwarm een kleine koekenpan met olijfolie, draai het vuur lager en giet voorzichtig het eimengsel in de koekenpan.
  • Laat de onderkant van het ei goed garen, zodra het ei begint te kleuren aan de onderkant, draai je het ei om met een plat deksel van een pan (zie hierboven hoe je dit doet in de baktips).
  • Bak vervolgens kort de andere kant van het omelet totdat deze gaar en mooi goudgeel is en laat het omelet glijden op een plat bord. Laat afkoelen.
  • Voeg weer een klein beetje olijfolie toe aan de koekenpan, bak hierin de spinazie totdat deze geslonken is en gaar. Laat uitlekken en afkoelen. Snijd ondertussen de geroosterde paprika in kleine reepjes. En meng deze door de spinazie samen met de geroosterde pijnboompitten.
  • Zodra alles afgekoeld is, beleg de ene helft van het omelet met het spinaziemengsel, kruimel de geitenkaas erover en klap deze dicht met de andere helft, zoals op de foto. Bewaar in de koelkast in een bewaardoosje of verorber dit omeletje direct, eet je ‘m direct op, dan hoef je de ingrediënten niet eerst af te laten koelen.

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply