hoofdgerechten

Noodles met kip ketjap, peultjes en champignons

Noodles met kip ketjap en peultjes. Dit is zo’n typisch doordeweeks recept, alle ingrediënten zijn snel gaar, dus je bent in no time klaar met koken, maar je zet wel even een smakelijk gerecht op tafel.
Dit noodles recept bevat zo’n 300 gram groente, je kunt er zelfs voor kiezen om iets meer peultjes en champignons toe te voegen. Wist je dat peultjes familie zijn van de doperwt en dat de boontjes zo vroeg geoogst worden dat het niet om de erwten gaat, maar het omhulsel, de peul.

Je kunt voor dit gerecht ook sugar snaps gebruiken, het verschil zit ‘m o.a.  in smaak, peultjes zijn iets zoeter en platter, maar sugar snaps zijn weer makkelijker te bereiden, die hebben niet dat ‘draadje’ dat je eerst moet verwijderen.

Moet je de oestersaus en sesamolie aanschaffen voor dit gerecht? Geen probleem, deze ingrediënten zijn een prima aanvulling op je voorraadkast ze geven veel gerechten die heerlijke Aziatische twist.

Ingrediënten (2pers.):

2 el zoete chilisaus
3 el ketjap
2 tl sesamolie
2 el oestersaus
1 flinke teen knoflook, geperst
1 tl sambal
2 kipfilets
olijfolie
150 gr champignons (half bakje)
150 gr peultjes (draden verwijderd)
150 gr eiernoodles
2 bosuitjes, in schuine ringetjes

Bereiding:
Meng in een grote kom de chilisaus, ketjap, sesamolie, oestersaus, knoflook en sambal.
Snijd de kipfilet in blokjes en schep door het ketjap mengsel, laat minimaal 15 minuten marineren.
Kook de noodles volgens de verpakking. Giet af en spoel af met koud water en laat uitlekken in een vergiet. Begin hier niet te vroeg mee, noodles kunnen plakkerig worden als je ze te lang laat staan.
Snijd ondertussen de champignons in plakjes en de peultjes doormidden.
Roerbak de champignons en peultjes in olijfolie totdat beide gaar zijn, de peultjes mogen nog een beetje knapperig zijn, haal ze uit de pan en zet apart.
Verhit weer wat olijfolie in de wok en bak hierin de kipstukjes totdat ze gaar zijn zo’n 6-8 minuten. Voeg vervolgens de champignons en peultjes erbij en de resterende marinade.
Voeg de uitgelekte noodles beetje bij beetje toe aan het kip ketjap mengsel en schep alles goed om, zodat de noodles helemaal goed verdeeld zijn met de saus.
Verdeel de noodles met kip ketjap over de borden en bestrooi met de ringetjes van bosui.

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply