Lunch

Muhammara spread of dip

Lunchen doe ik het allerliefste met een salade, maar helaas heb ik niet altijd de tijd om alle ingrediënten bij elkaar te sprokkelen en deze op kantoor nog even in elkaar te flansen. Volkoren boterhammen met een gezond belegje zijn dan een makkelijk alternatief. Ik heb inmiddels zoveel hummus gegeten dat ik het leuk vind om te variëren met andere spreads of dips. Muhammara is daar een mooi voorbeeld van, boordevol goede vezels en gezonde vetten en groente.  Ik ben fan! Zo maak ik op zondag een voorraad zodat ik de eerste dagen van de week een heerlijke spread heb op het werk, trouwens thuis smaakt het ook prima. Ook lekker om groentes in te dippen of te combineren met een plakje kipfilet of kaas en komkommer.

Ingrediënten:

2 gegrilde paprika’s (zelf gegrild of uit pot)
klein teentje knoflook
15 walnoten
3 etl broodkruim
½ etl granaatappelmelasse
1,5 etl tomatenpuree
½ tlp komijn
½ tlp cayennepeper
2 etl olijfolie
1 etl citroensap

Bereiding Muhammara:

Je kunt alle ingrediënten tegelijkertijd in de blender doen en mixen totdat je een mooie gladde massa krijgt.
Indien je zelf paprika’s wilt grillen, leg 2 puntpaprika’s in de oven (180 graden) en grill deze totdat ze los in hun velletje gaan zitten. Zo’n 15 minuten. Laat even afkoelen en trek de velletjes eraf.
Voor het broodkruim gebruikte ik oude boterhammen, eerst de korstjes eraf halen en deze in een keukenmachine laten draaien totdat je kruimels krijgt. Je kunt zowel wit als bruin brood gebruiken.

muhammara recept

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply