hoofdgerechten

Krachtige wintersoep voor mama’s

I love soep, zeker in de winter. Er gaat niets boven een kop dampende soep met lekker veel smaak. Het nuttige aan dit soeprecept is dat het goed is voor vrouwen die zwanger willen raken, zwanger zijn of net bevallen zijn en borstvoeding geven, vanwege de vitamine K die zich in kool bevindt. Baby’s krijgen namelijk de eerste 3 maanden extra vitamine K toegediend om (hersen)bloedingen te voorkomen. Er zitten veel groenten in met diverse vitamines en door de kip mee te koken heb je ook nog eens een krachtige voedzame bouillon te pakken.
Ik at deze soep met een volkorentosti met een lekker pittige kaas en slagersachterham.

Ingrediënten krachtige wintersoep (2 pers.):

1 ui
2 teentjes knoflook, geperst
6 champignons of bospaddenstoelen
¼ savooiekool, in fijne reepjes
2 kippenpoten
2 takjes tijm (of gedroogde tijm)
3 aardappels, in blokjes (stevige, geen kruimige aardappels)
1 liter kippenbouillon (van een bouillonblokje)
evt. peper en zout

Bereiding:

Verhit in een soeppan een scheut olijfolie en fruit hierin de ui en knoflook en bak hierna kort de champignons mee. Heb je weinig tijd, dan kun je ze ook meekoken (voeg ze dan tegelijk met de aardappelen toe aan de soep), maar ik vind champignons net even lekkerder als ze meegebakken worden.
Giet de bouillon bij de ui, knoflook en champignons en voeg vervolgens de kippenpoten toe en de takjes tijm.
Kook de soep zo’n 10 minuten, voeg vervolgens de aardappelblokjes toe en kook nog eens 10 minuten. Voeg de kool toe en kook nog 5 minuten totdat ook deze gaar is, de aardappel en de kool mogen nog wel een bite behouden, hoeft niet helemaal zacht te zijn.
Wil je deze krachtige soep als avondmaaltijd eten? Een lekkere tosti ernaast met kwalitatieve ham en kaas is er verrukkelijk bij.

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply