hoofdgerechten

Kipstoof met prei en pompoen

Kipstoof met prei en pompoen. Een overheerlijk recept voor doordeweeks. Dit kipstoofpotje kun je ook al vooraf klaarmaken als je een drukke agenda hebt, hoef je het alleen nog maar even op te warmen.

Pompoen een échte herfstgroente en van eigen bodem
En ineens is het herfst, vroeger donker, de bomen krijgen een andere kleur en in de supermarkt vind je weer nieuwe ingrediënten om je avondmaaltje mee klaar te maken. Ik ben zelf een groot fan pompoen, multi inzetbaar, met diverse bereidingen zoals dit stoofpotje. In deze periode komen ze ook echt uit Nederland, pas halverwege de winter worden ze geïmporteerd uit andere landen.

Voedingswaarde pompoen
De pompoen bevat o.a. foliumzuur en mineralen als ijzer en magnesium, die goed voor jou en je partner zijn als je zwanger probeert te worden. Ook bevat het veel vitamine A, een teveel bij zwangere vrouwen kan de vrucht beschadigen, bij pompoen gaat het niet om schadelijke hoeveelheden, dan moet je meer denken aan lever, dit bevat wel  teveel vitamine A voor zwangere vrouwen en wordt afgeraden.

Ingrediënten (2 pers.):
2 kippendijfilets, in blokjes
Olijfolie
2 teentjes knoflook
1 cm geraspte gember
Halve kleine pompoen, in blokjes
250 ml kippenbouillon
1 prei, in ringen
1 tl oregano
½ tl komijnpoeder
1 tl (geroosterde) paprikapoeder
rasp van een halve citroen
1 etl honing
3 takjes peterselie, fijngehakt

Bereiding:
Verwarm de olijfolie in een braadpan, bak de kipstukjes gaar.
Voeg daar de knoflook, gember, pompoen en prei aan toe en bak 1 minuut mee in de olie.
Voeg de bouillon, kruiden, citroen en honing erbij en laat het geheel zo’n 30 minuten pruttelen. Breng eventueel op smaak met peper en zout. En strooi er de fijngehakte peterselie overheen.
Serveer met gebakken gekookte rijst of gekookte aardappeltjes.
Heb je niet alle droge kruiden in huis, dan kun je er ook voor kiezen om 2 etl Mexicaanse kruiden te gebruiken.

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply