hoofdgerechten

Kipkerrie met groente en rijst

Lekker en eenvoudig, dat zijn meestal de voorwaarden waar een doordeweekse maaltijd aan moet voldoen. Dit is er zo eentje, lekker pittig door de kerrie en de sambal (als je het iets milder wilt, laat je de sambal weg) en romig van de kokosmelk. En een flinke hoeveelheid groente. Ik koop meestal hele groentes die ik zelf snijd, maar als ik echt een drukke dag of avond heb, dan kies ik nog weleens voor voorgesneden groente. Ik let daarbij altijd op welke groente er in de zak zit, Thaise en Japanse mixen hebben vaak een fijnere groente combinatie dan bijvoorbeeld de bamipakketten.

Ingrediënten (2 pers.):

(zilvervlies of witte) rijst voor 2 pers.
2 etl arachideolie
250 gr kipfilet, in blokjes
400 gr Chinese of Japanse roerbakgroente
1 knoflookteentje, geperst
1,5 etl kerriepoeder
200 ml kokosmelk
1 etl pindakaas
1 tlp sambal
2 takjes koriander (optioneel)

Bereiding:

Bereid de rijst volgens de verpakking.
Bak ondertussen de kip in een wokpan met de arachideolie. Voeg nadat de kip rondom gaar is de roerbakgroente en knoflook toe en bak deze nog zo’n 4 minuten. Voeg de kokosmelk toe, samen met de kerriepoeder. Roer vervolgens de pindakaas en sambal erdoor. Breng eventueel op smaak met zout. Serveer met de rijst en gehakte koriander.

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Annette
    juni 7, 2019 at 7:23 pm

    Hartstikke lekker gerecht!!

Leave a Reply