hoofdgerechten

Kip pilav met abrikozen en gerookte amandelen

Kip pilav met abrikoos en amandelen. Dit gerecht is perfect voor een doordeweekse dag, makkelijk klaar te maken en vol vezels door de abrikozen, paprika en zilvervliesrijst. De amandelen zorgen voor het dagelijkse handje noten die goed voor je zijn. Ik vond het zo lekker dat ik het gerecht een week later weer heb gemaakt.  Al mag dit gerecht eigenlijk geen pilav heten, omdat ik de rijst apart kook, smaakt het er niet minder om;-)

Waarom is zilvervliesrijst gezonder dan witte rijst?
Zilvervliesrijst heeft een nootachtige smaak en heeft iets meer structuur dan een witte rijstkorrel. Het is in het begin misschien een beetje wennen omdat het iets taaier is, maar zilvervliesrijst is veel voedzamer dan witte rijst. Als alleen het buitenste laagje van een rijstkorrel verwijderd wordt krijg je zilvervliesrijst. Bij witte rijst wordt ook de vezellaag en de kiem verwijderd en gaan er meerdere vitamines en mineralen verloren. Probeer dus wat vaker met zilvervliesrijst te koken in plaats van witte rijst.

Ingrediënten (2 pers.):
200 gr zilvervliesrijst
1 blokje kippenbouillon
3 kippendijfilets ( of 2 gewone kipfilets)
1 flinke teen knoflook
1 puntpaprika
4 verse of 6 gedroogde abrikozen
½ tlp komijn
1 tlp geroosterde paprikapoeder
1/2 -1 tlp kaneel (kijk wat je zelf lekkerder vindt, veel of weinig kaneelpoeder)
25 – 30 gr gerookte amandelen
2 lente uitjes
half doosje verse peterselie

Bereiding:
Kook de zilvervliesrijst in ruim water volgens de verpakking en voeg tijdens het koken het bouillonblokje toe aan het kookwater. Giet af en zet apart.
Snijd de kip en abrikozen in kleine blokjes. Snijd de paprika in ringen.
Verwarm in een wokpan wat olijfolie en bak hierin de kipfilet, pers de knoflookteen erboven en voeg de paprikablokjes toe. Bak totdat deze gaar zijn.
Voeg de gekookte rijst aan het kipmengsel samen met de kruiden en abrikoos en meng alles goed door elkaar.
Snijd de lente ui in smalle ringetjes en hak de peterselie fijn en voeg beide aan de pilav. Roer alles goed door en breng eventueel op smaak met peper en zout.

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply