Ontbijt

Kaneelkwark met warme appeltjes

Ontbijten met kwark of yoghurt vind ik echt een feestje. Dit ontbijt met warme appel vergt iets meer werk en maak ik dus liever in het weekend, maar jongens wat zijn warme appeltjes met kaneel, rozijnen en noten toch lekker, samen met het zure en toch beetje romige van de kwark is het bijna nog lekkerder dan appeltaart met slagroom. Haha, geintje!

Heb je een allergie voor melkproducten of ben je vegan kies dan voor een vervanger bijv. voor kokosyoghurt of soja yoghurt. Zo niet, kies dan voor yoghurt of kwark want er zitten toch echt gezonde vitamientjes in melkproducten, zo zijn het een belangrijke bron van calcium, eiwit, vitaminen uit de B-groep en zink. Volle melkproducten bevatten veel vet, dus kies altijd voor een magere of halfvolle soort.

Met dit ontbijt heb je naast het gezonde van kwark ook nog eens een groot deel van je dagelijkse inname van fruit en noten binnen. Een top-ontbijt dus qua voedingswaarden.

Ingrediënten (2 pers.):
handje rozijnen
3 appels (naar keuze, maar niet té zuur)
1 etl olijfolie
2 tlp kaneel
handje noten (bijv. hazelnoten, amandelen of walnoten)
1 etl olijfolie (optioneel)
2 tlp honing
8 etl magere kwark

Bereiding kaneelkwark met warme appeltjes:
Wel de rozijnen in een kopje eet water.
Schil ondertussen de appels, haal de klokhuizen eruit en snijd in kleine blokjes.
Doe de rozijnen over in een vergiet en laat uitlekken.
Verwarm de olijfolie in een steelpan en bak hierin de blokjes appel met 1 tlp kaneel totdat de appel zacht wordt. Voeg de laatste halve minuut de rozijntjes toe, zodat deze ook warm zijn.
Je kunt ervoor kiezen om ook de noten even kort te roosteren met een klein beetje olijfolie, dit is wel echt lekker, dan krijg je een beetje het effect van noten uit een notenkraam, qua geur en smaak. Maar goed, dit is uiteraard weer een extra handeling.
Roer de honing en 1 tlp kaneel door de kwark, verdeel over twee kommen en beleg de kwark met het warme appel-rozijnenmengsel en de noten.

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply