Zwanger worden

In deze maand worden de meeste baby’s verwekt

Worden er iedere maand ongeveer evenveel kinderen geboren? Is er een maand waarin meer kinderen worden verwekt? Grappige vraag toch? Ik had er nog nooit bij stilgestaan totdat ik een Belgisch onderzoek vond waar cijfers over geboortes per maand werden gepubliceerd en wat blijkt? Oktober is de meest vruchtbare maand van het jaar. In deze maand worden ruim 8% meer kinderen verwekt dan in andere maanden. Daarmee is juli de maand waarin de meeste geboortes plaatsvinden. Gemiddeld vinden er per maand zo’n 10.368 geboortes plaats, in juli zijn dat er 11.240.

Is er een verklaring voor?
Helaas is het niet duidelijk waarom oktober een vruchtbare maand is. Kruipen we sneller tegen elkaar aan als het buiten koud en guur wordt? Bij dieren spelen seizoenen een belangrijke rol bij de bevruchting, zou dat bij de mens ook zo zijn? Het zou leuk zijn als hier een vervolgonderzoek op komt. Waar ik een logische verklaring in zie is dat in de 3 maanden vooraf, waarin de eicel en zaadcel rijpen voor de bevruchting de meeste West-Europeanen meer zon pakken (vitamine D) meer bewegen en naar buiten gaan en vaker naar een lichte gezonde maaltijd grijpen omdat het zomer is. Hiermee heb je de perfecte voorbereiding te pakken voor een bevruchting. Het zou zomaar eens de verklaring kunnen zijn. Nu we nog maar een halve maand verwijderd zijn van oktober zou ik zeggen, als je graag zwanger wilt worden, probeer er dan nu voor te gaan, baat het niet dan schaadt het niet;-)

Tijdstip waarop baby’s geboren worden
Nog een leuk feitje, de University College Londen deed onderzoek naar de tijdstippen waarop baby’s worden geboren.  In het onderzoek werd gekeken naar 5 miljoen bevallingen tussen 2005 en 2014. Hieruit bleek dat de meeste baby’s tussen 01:00 uur ’s nachts en 07:00 uur ’s ochtends werden geboren, de grootste piek was om 04:00 uur. Ook hier is weer geen duidelijke verklaring voor.

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply