hoofdgerechten Lunch

Het recept voor een lekkere tomatensalade

Heb je dat ook weleens? Gewoon zin hebben om iets ongezonds te eten voor het avondeten. Als het niet te vaak gebeurt vind ik dat je jezelf (én je partner) best wel mag verwennen op dat gebied. Wat ik dan meestal zelf doe om mij niet schuldig te voelen is een gezond bijgerecht te maken. Zo krijg je toch iets binnen met voldoende voedingswaarde. Deze lekkere tomatensalade is daar een goed recept voor. Zeer smaakvol, past goed bij diverse gerechten en het is vrij simpel om klaar te maken.

Vitamines in tomaten

Tomaten bevatten lycopeen. Een natuurlijk pigment waaraan de tomaat zijn rode kleur te danken heeft. In een eerdere blog schreef ik al waarom tomaten en lycopeen een positieve invloed kan hebben op de vruchtbaarheid van de man. Naast lycopeen zijn tomaten ook rijk aan vitamine C, kalium en calcium. Een goede reden om regelmatig een lekker gerecht met tomaten te eten zoals deze tomatensalade.

Ingrediënten tomatensalade:

1 geroosterde rode paprika (uit pot kan ook, ga dan voor 3 stuks)
12 snoeptomaatjes of 6 gewone tomaten
2 takjes dille
2 takjes peterselie (optioneel)
1 handje walnoten
1 etl granaatappelmelasse
1 tlp sumak
3 etl olijfolie

Bereiding tomatensalade:

Snijd de geroosterde paprika in repen. Snijd vervolgens de tomaatjes door midden.
Hak de dille, peterselie en walnoten fijn. Maak vervolgens de dressing door de granaatappelmelasse (verkrijgbaar bij Turkse toko’s, geldt ook voor de sumak) sumak en olijfolie te mengen.
Meng de salade ingrediënten en giet de dressing eroverheen.
Breng de salade eventueel op smaak met peper en zout.

Deze salade is natuurlijk ook lekker als lunch met geroosterd brood en bijvoorbeeld mozzarella, burrata of cottage cheese.

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply