hoofdgerechten

Gevulde aubergines met knoflook spaghetti

Deze gevulde aubergine is mijn versie van een simpele moussaka, je bent er namelijk veel minder tijd aan kwijt, maar de smaak lijkt er veel op en het is luchtiger omdat je geen zware saus gebruikt. De knoflook spaghetti kun je daarna op je bord goed combineren tot 1 gerecht. De voorbereiding kost je niet veel tijd, het gerecht moet daarna nog wel 45 minuten in de oven. Dus, een beetje geduld heb je wel nodig;-)
In Nederland zijn we niet een groot fan van de aubergine. Ergens begrijp ik het wel, het is niet altijd even makkelijk om een aubergine goed klaar te maken. En, toegegeven er is niets viezer dan een melige ongare plak aubergine. Met dit recept kan het eigenlijk niet misgaan. En een aubergine bevat veel goede voedingswaarden zoals magnesium en vitamine C, dus past het goed in een menu voor moms to be.
Wist je trouwens dat de gestreepte aubergines, ook wel graffiti aubergine genoemd, minder vet absorberen tijdens het bakken. Als deze in de supermarkt te vinden zijn, gaat mijn voorkeur naar deze variant.

Ingrediënten (2 personen):

  • 1 grote aubergine of 2 kleine
  • olijfolie om te bakken
  • 200 gr mager rundergehakt
  • 1 flinke etl tomatenpuree
  • 1/2 tlp kaneelpoeder
  • 1 etl oregano
  • 1 tomaat
  • 4 etl geraspte kaas (optioneel)
  • spaghetti voor 2 pers.
  • 3 teentjes knoflook
  • 1/2 rood pepertje
  • flinke hand verse peterselie
  • olijfolie

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snijd de aubergine door de helft en lepel deze uit, zodat je de aubergine straks kunt vullen met het gehaktmengsel.
Snijd de tomaat in kleine blokjes en zet apart. Verwarm wat olijfolie in een koekenpan en rul het gehakt. Voeg daarna de tomatenpuree, kaneelpoeder en oregano toe. Meng door elkaar en voeg als laatste de tomaatblokjes toe. Gaar deze een minuut mee en dan is het gehaktmengsel klaar, voeg naar smaak zout en peper toe.
Leg 2 vellen aluminiumfolie op het aanrecht en leg op ieder vel een halve aubergine, vul deze met het gehaktmengsel. Heb je ervoor gekozen om geraspte kaas toe te voegen? Strooi deze dan over het gehaktmengsel en vouw het aluminiumfolie om de aubergine heen, zodat hij helemaal afgesloten is. Plaats de aubergines 45 minuten in de voorverwarmde oven. Maak de pakketjes open en check of de aubergine gaat genoeg is, als deze er nog droog of taai uitziet, plaats de pakketjes dan weer afgesloten in de oven (ongeveer 10 minuten).
15 minuten voordat de aubergines klaar zijn zet je een pan water op voor de pasta (een grote zodat de spaghetti erin past). Kook deze beetgaar en spoel daarna onder koud water, zodat de pasta niet gaat plakken.
Snijd het pepertje in fijne stukjes en hak de peterselie fijn. Pers de knoflook in een hete pan met olijfolie en bak samen met het pepertje, zo’n 2 minuten. Voeg daarna de pasta en de peterselie toe en voeg een scheut olijfolie toe en peper en zout. Verwarm de pasta zo’n 5 minuten en blijft roeren.
Serveer de pasta naast de gevulde aubergine.

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply