Zwanger zijn

Gemberthee drinken als je zwanger bent? Hét recept voor de lekkerste gemberthee

Heb je last van misselijkheid tijdens je zwangerschap? Gember zou goed helpen tegen misselijkheid, het kalmeert namelijk de maag. Ik heb heel wat onderzoeken nageplozen om te ontdekken of het bewezen is dat het werkt tegen de misselijkheid bij zwangere vrouwen. Bij veel onderzoeken bood gember meer verlichting tegen misselijkheid en braken dan een placebo, dus je kunt het zeker proberen als je een natuurlijk middel zoekt om verlichting te zoeken bij misselijkheid. Ik had zelf geen last van misselijkheid, maar tijdens mijn vakantie op Bali was ik zwanger en vond ik gember een smaakvolle dorstlesser én in Azië smaakt gemberthee zoals hij moet smaken. Wil je zelf ook een échte gemberthee proeven, lees dan snel verder;-)

Mijn eerste kopje gemberthee

12 jaar geleden dronk ik mijn eerste kopje gemberthee. In een straatje achteraf in de stad Jakarta, waar ik een kleine massagesalon had ontdekt om mijn jetlag weg te masseren. Voordat de massage begon kreeg ik een kopje gemberthee. Het brandde in mijn keel, zo pittig en vol van smaak. Even wennen, maar ik vond het heerlijk. Ook op andere reizen naar Azië kwam er met regelmaat een gembertheetje op tafel en allemaal kwamen ze overheen met die eerste smaaksensatie.

Gembertrend overgewaaid naar Nederland

Inmiddels is de trend hier in Nederland groots, bij iedere bar, koffietent of restaurant kun je wel een kopje verse gemberthee bestellen. Maar, helaas ben ik 12 jaar geleden verpest, met een gemberthee die smaakte naar… gember! Ik vind het zo’n teleurstelling als ik hier een gemberthee bestel, een paar droge plakjes gember in een groot glas heet water, soms nog een plakje citroen of sinaasappel, die dan zorgen voor de meeste smaak. Wat gaat er mis? Daar kwam ik dan weer achter door mijn acupuncturist, dokter Chen.

Echte gemberthee

Toen ik bij hem een behandeling onderging, moest ik iedere ochtend beginnen met een kopje verse gemberthee. En nee, geen zakjes en geen plakjes, maar geraspte gember. En dat, dat is dus de truc. Rasp je gember, doe het in een theehouder, even laten trekken en je krijgt de meest smaakvolle gemberthee. En nog een tip van dokter Chen, heb je geen tijd om iedere dag gember te raspen? Doe kleine hoeveelheden in een ijsblokjeshouder, voeg daar een klein beetje water aan toe zet het in de vriezer. Haal een blokje uit de vriezer als je trek hebt in een gembertheetje. Kokend water erover en klaar ben je.

Ga jij nu voortaan ook je gember raspen? Of misschien kende jij deze truc al? Ik ben zeer benieuwd.

gember misselijkheid

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply