Zwanger worden

Een vruchtbaar eetpatroon voor mannen

Al zou de naam van mijn blog het niet zeggen, maar mijn ervaringen en adviezen zijn eigenlijk net zo hard bedoeld voor mannen.  Een goede vruchtbaarheid zit immers voor de helft ook in gezond zaad.
Een man kan dus ook een bijdrage leveren aan een snelle bevruchting en aan een gezond kindje. Net als bij vrouwen, wordt ook bij mannen al zo’n 3 maanden vóór de bevruchting het erfelijk materiaal van de toekomstige baby geprogrammeerd. Dit komt o.a. tot stand door de voedingsstoffen die een man tot zich neemt.

Goede voedingsstoffen voor zaadcellen
Voor de kans op zwangerschap en voor de kwaliteit van het embryo is het belangrijk om voldoende vitamines C en D, foliumzuur, zink en selenium binnen te krijgen. Om niet teveel in de biologie te duiken, zal ik je besparen waar iedere voedingsstof goed voor is. ( ik zal deze in een later blog nog toelichten). Maar ga ik wel iets dieper in op zink.

Zink
Zink blijkt erg belangrijk te zijn voor de mannelijke vruchtbaarheid. In het lichaam van de man wordt de hoogste concentratie zink in de zaadballen gemeten. Bij sommige vormen van onvruchtbaarheid is het zinkgehalte in het sperma dan ook lager dan bij vruchtbare mannen. In welke voeding kun je zink vinden? Zink zit o.a. in kaas, graanproducten, noten, schaal- en schelpdieren en vlees. Zal dat er dan voor zorgen dat mannen van nature carnivoren zijn? 😉

Een stamppotje en sardientjes
Het Erasmus MC deed onderzoek naar voedingspatronen en de kans om zwanger te raken. Uit dit onderzoek blijkt dat de traditionele Hollandse pot en een Mediterraans dieet een goede werking hebben op de zaadkwaliteit. Toch maar wat vaker een stamppotje op tafel zetten? Op mijn blog vind je recepten die voedinfsstoffen bevatten die gunstig zijn voor de vruchtbaarheid van mannen en vrouwen.

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply