Zwanger worden

De invloed van stress op vruchtbaarheid, 4 manieren om te ontspannen

Vrouwen die stress hebben, hebben meer moeite om zwanger te raken zo blijkt uit een onderzoek van Ohio State University.

Hoog stressniveau
Een jaar lang volgden wetenschappers 500 stellen die probeerden zwanger te raken. Door middel van speekselonderzoek werd de hoeveelheid cortisol bij vrouwen gemeten, een hormoon dat vrijkomt bij stress. Vrouwen bij wie hoge hoeveelheden cortisol werd gemeten, hadden meer tijd nodig om zwanger te raken of werden in dat jaar helemaal niet zwanger.

Tips om te ontspannen
Wie is er tegenwoordig niet druk of gestresst? En als je niet direct zwanger raakt kan dat ook stress met zich meebrengen. Door regelmatig een moment van ontspanning te pakken stel je je lichaam in staat om te herstellen van dagelijkse stress. Deze simpele tips kun je wekelijks toepassen en zorgen voor een stukje ontspanning in jouw drukke leven.

1. Maak een lange wandeling
Ploffen jullie vaak na het eten vermoeid op de bank? Maak voor de verandering eens een lange wandeling samen.  Kies het liefst voor een groen gebied, zo doe je extra daglicht op en adem je lekker frisse lucht in. Bovendien heb je tijd voor reflectie van de dag en om mooie dromen voor de toekomst samen te bespreken.

2.Yogalessen
Yoga is allang niet meer vaag en spiritueel. Het is vooral even een uurtje ontspanning, ideaal om gespannen spieren los te maken, goed voor je houding en voor een ontspannen ademhaling. Er zijn diverse vormen van yoga, van een meer sportieve vorm tot een meer mediatieve vorm, volg een aantal proeflessen om de yoga te vinden die bij jou past.

3.Een goed boek
Nestel je lekker op de bank of neem een warm bad, zet je telefoon uit en ga lekker lezen in een boek. Even geen andere prikkels, maar focus op een goed boek, zo kom je even helemaal tot rust, zonder dat je gedachten afdwalen. Wist je dat 6 minuten lezen al voldoende is om meer te ontspannen?

4.Romantische avond
Steek de kaarsjes aan op je slaapkamer, zet relaxte muziek op en geef elkaar een lange massage met een lekker geurende massageolie. Onze favoriet is de massage bar Wiccy Magic Muscles van de Lush, de bar smelt op je warme huid, blijft soepel en heeft een heerlijke kruidige geur van o.a. kaneel en munt en volgens de omschrijving van Lush is het ook nog goed tegen gespannen spieren.

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply