hoofdgerechten

Couscoussalade met pompoen, feta en geroosterde amandelen

Een couscoussalade met pompoen, feta en amandelen. Pompoen en zoete  aardappel vind ik echt een topcombinatie met couscous,  een tikkeltje zoet, een beetje nootachtig en een fijne bite. Je kunt in dit gerecht de pompoen ook vervangen voor een zoete aardappel als je geen zin hebt om een pompoen te slachten of als ze niet in het seizoen zijn.

Wist je dat de meeste pompoenen biologisch worden geteeld en dat ze maar liefst voor 92% uit water bestaan? Weinig calorieën en toch lekker zoet, wat wil je nog meer? Verder zijn pompoenen rijk aan kalium. Dat weer goed werkt tegen een hoge bloeddruk en goed is voor het zenuwstelsel en de spieren.

Ingrediënten (2 pers.):

Half pakje (volkoren) couscous
Halve kleine ronde pompoen
Half bakje peterselie
3 takjes munt
1,5 handje geroosterde amandelen
1 handje rozijnen
1/3 pakje feta kaas (goede kwaliteit)
rasp van 1 citroen
1 etl citroensap
3 etlp olijfolie
peper en zout
1 tlp komijn

Kcal per persoon: 330

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 185 graden.
Bereid de couscous volgens de verpakking en laat afkoelen.
Schil en snijd de pompoen in kleine blokjes, plaats ze op een bakplaat of in een ovenschaal, giet een klein beetje olijfolie over de pompoen en wentel de blokjes door de olie. Plaats in de oven, zo’n 15 minuten. Prik in een blokje om te voelen of de pompoen gaar genoeg is.
Hak ondertussen de peterselie en de munt fijn. Maak een dressing van de citroensap, olijfolie en komijnpoeder.
Meng vervolgens de couscous met de pompoenblokjes, verse kruiden, citroenrasp en de dressing.
Kruimel als laatste de feta en de geroosterde amandelen over de couscoussalade.

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply