Lunch

Couscoussalade met gegrilde tomaatjes en geitenkaas

Wist je dat couscous ook een volkoren variant heeft? Deze is rijk aan koolhydraten en bevat vezels, vitamines en mineralen. Volkoren couscous is dus gezonder en voedzamer dan gewone couscous. Deze couscoussalade combineer je met zoete gegrilde tomaatjes en courgette blokjes, zachte geitenkaas en verse munt. Erg lekker als lunch, maar ook als avondmaaltijd, je kunt er dan voor kiezen om bijvoorbeeld een broodje hummus erbij te eten of een stukje gegrilde kip.

Grillen van groente
Door het grillen van groente, krijgen de meeste groente een nog lekkerdere smaak, zo worden tomaatjes iets zoeter en door het verwarmen komt er meer lycopeen vrij, wat weer gezond voor je is. Ook courgette wordt zoeter door grillen. Het voordeel is dat de oven het werk doet, je hoeft dus niet de hele tijd in de pan te kijken of te roeren.

Ingrediënten (2 pers.):

1/3 van een pak (volkoren) couscous
1 blokje kippenbouillon
10-12 cherry tomaatjes
1 courgette in blokjes
olijfolie
2 etl pijnboompitten
100 gr zachte geitenkaas
3 takjes verse munt (je kunt ook kiezen voor basilicum of peterselie)

Bereiding couscoussalade:

Verwarm de oven op 185 graden.
Bereid de couscous volgens de verpakking. Laat in het hete water het bouillonblokje oplossen voordat je deze bij de couscous voegt.
Doe de tomaatjes en courgetteblokjes in een ovenschaal en giet hier wat olijfolie overheen (bijv. 1-2 eetlepels) en zorg ervoor dat de blokjes courgette en tomaatjes door de olijfolie zijn gehaald, zodat deze goed verdeeld is over de groente. Zet de ovenschaal in de oven.
Kijk na 10 minuten of de groente gaar is, de blokjes courgette kun je gemakkelijk in prikken en de velletjes van de tomaatjes beginnen een klein beetje te scheuren.
Roer de couscous goed los, is de couscous heel droog? Giet er dan een scheutje olijfolie doorheen.
Maak de salade op door de courgette en tomaat toe te voegen, verkruimel de geitenkaas erover, voeg de pijnboompitjes toe en de munt (de blaadjes snijd je in fijne reepjes).
Breng evt op smaak met peper en zout.

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply