Ontbijt

Blauwe bessen muffins bakken

Follow my blog with Bloglovin Recept voor het bakken van blauwe bessen muffins. Op zondag maak ik graag alvast het ontbijt vooruit voor de komende dagen. Omdat mijn schatje graag wat zoets eet in de ochtend houd ik daar meestal rekening mee, want zo krijgt hij in ieder geval iets gezonds mee, in plaats van kant en klaar ontbijtopties uit de supermarkt die nauwelijks voedingsstoffen bevatten, maar vooral heel veel suiker. Deze muffins bevatten alleen 2 theelepels honing, verder zit er geen suiker in, maar wel fruit, in dit geval banaan en blauwe bessen. Ok al gebruik je niet de dikmakers van ‘echte’ muffins, zijn deze muffins nog steeds lekker luchtig en zou je er zó teveel van eten, zo lekker zijn ze. Laat de muffins na het bakken even afkoelen en bewaar ze in een goed afgesloten bakje in de koelkast.

Ingrediënten (6 muffins):
100 gr amandelmeel
1/2 tlp bakpoeder
2 bananen
1 ei
2 tlp honing
2 flinke etl blauwe bessen (vers of uit de vriezer)
Olijfolie

Nodig: muffinblik of cupcake bakjes.

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Weeg het amandelmeel af en voeg het meel in een mengkom samen met het bakpoeder.
Prak de bananen fijn en roer deze goed door het amandelmeel. Je kunt nog een beetje naprakken, zodat je geen halve stukken banaan in je muffins hebt zitten.
Breek het ei in het banaan-meelmengsel, voeg de honing toe en roer nog eens goed door.
Schep als laatste de blauwe bessen door het mengsel.
Vet het bakblik in met olijfolie en verdeel vervolgens het muffindeeg over de bakjes.
Zet het bakblik of de cupcakebakjes in de oven en bak de blauwe bessen muffins gaar in 25 minuten.

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply