Zwanger worden

3 x makkelijke hoofdgerechten voor doordeweeks

Wie kent het niet? De dagelijkse vraag wat eten we vandaag? Soms is het leuk en makkelijk om te bedenken wat je gaat eten, vooral als je de hele dag al ergens zin in hebt. Maar, het is vaak ook een struggle, je wilt niet altijd hetzelfde eten, het moet voedzaam zijn, je vriend moet het ook lekker vinden en het liefst is het ook nog een gezond maaltje. Een paar extra nieuwe makkelijke recepten die je aan je kook repertoire kunt toevoegen, dat is toch meer dan welkom? Deze 3 zouden zomaar goede kanshebbers kunnen zijn. Ze zijn alle drie gezond, smaakvol, redelijk snel te bereiden en net even anders dan de standaard gerechtjes.

Zoete aardappelsoep met garnalen

zoete aardappelsoep

Een voedzaam smakelijk soepje is altijd lekker, je kunt het van tevoren klaarmaken, maar ook op de dag zelf heb je een soep in een paar tellen op tafel. Deze zoete aardappelsoep heeft een Aziatische touch, maar heeft geen ingewikkelde ingrediënten. Wil je ‘m nog gevulder, voeg extra groente zoals taugé toe of bijvoorbeeld glasnoodles.

Spinazie stamppot met pesto

Ik snap niet waarom ik niet eerder op dit gerecht ben gekomen, ik heb het vorige week voor het eerst gemaakt en het is echt super lekker. Door de pesto en de toppings (gepofte tomaat en pijnboompitten) krijgt deze stamppot ineens iets chiques en zou je het bijna serveren tijdens een diner met vrienden. Maar, voor doordeweeks is het net zo gemakkelijk klaar te maken. Stampen maar!

Zalm met kruidige rijst

Vis een belangrijk onderdeel in je weekmenu, omdat het veel goede stoffen bevat dat niet in andere ingrediënten te vinden is. Een goed en makkelijk visrecept voor doordeweeks is dus erg handig om bij de hand te hebben of uit je hoofd te kennen. Dit gerecht is licht en smaakvol door de citroen en verse kruiden.

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply